Pálvölgyi Barlang

 
A budai barlangok leglátványosabb képviselői a Hármashatár-hegy csoport lábánál elterülő Szépvölgy-Rózsadomb felszíne alatt rejtőznek, ahol az öt legnagyobb barlangrendszer együttes hossza több mint 30 km.
E nagy barlangok közül talán a Pál-völgyi Barlang a legismertebb, amelyet már 1944-ben védelem alá helyeztek. Környezetével az egyik legszínesebb szabadtéri rendezvényhelyszín Budapesten.
 
A jelenleg feltárt 13,3 kilométernyi hosszúságával az Aggteleki Baradla Barlang után hazánk második leghosszabb barlangja, amely 2001. április 20-án, kisebb felújítás után ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt.
A barlangtermekben különleges ásványkiválásokat, és különbözõ cseppkő- és szikla alakzatokat figyelhetnek meg az érdeklődők. A barlang különlegessége, hogy télen-nyáron 11 °C fok az átlaghőmérséklete, s utcai ruhában is kényelmesen végig lehet sétálni az utakon.
A barlang bejáratát rejtő kőfejtő egésze természetvédelmi terület, melynek impozáns sziklafalakkal övezett, parkosított völgye sokféle lehetőséget ad a szórakozásra, kirándulásra, pihenésre vágyó látogatóknak.
 
A kőfejtő területe bármilyen szabad ég alatt megtartható rendezvény esetén kiválóhelyszínt biztosít családi napok, akadály- és sportversenyek, bemutatók, kiállítások alkalmával is.
Koncert, vagy előadás esetén a művészek a dombtetőn elhelyezett színpadon kapnak helyet.
Az óriási füves területen sátrak helyezhetők el, melyekben a vendéglátás, vagy előadások, sajtótájékoztatók is helyet kaphatnak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Demendi Péter
0670/5970314
 
FŐOLDALRÓLUNK - ESKÜVŐ - VENDÉGLÁTÁS - CATERING - ESZKÖZKÖLCSÖNZÉS - RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK - ÉTELKISZÁLLÍTÁS - FOTÓ & MÁS EXTRÁK - KAPCSOLAT
OLDALTÉRKÉP  - LINKCSERE
Fotonweb honlapkészítés